NIJEMCI SU NEMILOSRDNI: Bayernov trener pravdao potez zbog kojeg ga svi napadaju - "Morao sam..."

Posebno ga boli promašaj Thomasa Müllera koji je u završnici susreta imao zicer za 2:0.

  • Sport

  • 13. Apr. 2022  13. Apr. 2022

  • 0

Bayern je u četvrtfinalu šokantno završio takmičenje u Ligi prvaka. Njemački prvak vodio je 1:0 protiv Villarreala i imao produžetke, a onda je u 88. minuti Chukwueze iz jedinog gostujućeg udarca u okvir gola zabio za senzacionalni prolazak španske ekipe.

"Ključna je bila utakmica u Španiji, tamo nismo bili dovoljno dobri. U uzvratu smo odigrali našu najbolju utakmicu u posljednjih nekoliko sedmica. Bili smo dobro postavljeni i energični od samog početka, ali teško je stvarati šanse protiv tako dubokog bloka. Gurali smo stalno prema naprijed, ali i ostavljali iza dosta otvorenog prostora", rekao je nakon utakmice trener Bayerna Julian Nagelsmann.

Posebno ga boli promašaj Thomasa Müllera koji je u završnici susreta imao zicer za 2:0.

"Thomas je to morao zabiti, takve prilike se ne ukazuju često", kazao je Nagelsmann.

Trenera Bayerna navijači napadaju zbog izmjene pred kraj utakmice kad je beka Alphonsa Daviesa uveo na poziciju centralnog veznog umjesto Lucasa Hernandeza. Upravo je preko Daviesa postignut pogodak.

"Morao sam to napraviti. Lucas se povrijedio, a trebao mi je na toj poziciji brz igrač jer su oni prije toga uveli također jako brzog Samuela Chukwuezea."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...