"OVO JE PONIŽENJE": Barcelona zbog neviđenog incidenta najavljuje istragu, Xavi i Laporta razočarani...

Barcelona je neočekivano ispala iz Europa lige, no mediji u Španiji bruje o jednom incidentu.

  • Sport

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 1

Barcelona je iznenađujuće ispala u četvrtfinalu Europa lige od Eintrachta iz Frankfurta. Devetoplasirani tim Bundeslige pobijedio je na Camp Nouu 3:2 i ukupnim rezultatom 4:3 izborio polufinale protiv engleskog West Hama.

Na tribinama Barceloninog stadiona našlo se približno 80.000 navijača. Španski mediji pišu da je od toga bilo oko 49.000 domaćih te oko 31.000 gostujućih navijača. To je za Barcelonu još jedan bolan udarac o kojem se priča i piše podjednako kao i o samom porazu na terenu.

Barcelona je prema UEFA-inim propisima za Frankfurt poslala 5.000 ulaznica, no njemačkih navijača je bilo otprilike šest puta više, što je izazvalo bijes kod mnogih Barceloninih članova, piše Mundo Deportivo.

Posebno su bili ljutiti oni Barcelonini navijači koji su išli na utakmicu jer su u velikom broju slučajeva bili okruženi navijačima suparničke ekipe u vlastitom dvorištu. Mundo Deportivo zatražio je od Barcelone objašnjenje situacije.

Čelnici katalonskog kluba tvrde da su Nijemci ulaznice kupovali na sve moguće načine te koristili alternativne načine kupovine. Recimo, državljanin Španije mogao je kupiti ulaznicu na tuđe ime, a puno ulaznica se moglo kupiti preprodajom. Do ulaznice su mogli doći i njemački državljani koji borave u Španiji. 

Oko 26.000 navijača Barcelone zamrznulo je svoju sezonsku ulaznicu iz raznih razloga pa su njihova mjesta bila dostupna za prodaju na internetu. Na kraju, neki članovi Barcelone mogli su svoje karte preprodati po proizvoljnoj cijeni navijačima Eintrachta. Trener Barcelone Xavi Hernandez osvrnuo se na neuobičajenu situaciju na Nou Campu.

"Očekivao sam da će na Nou Campu biti 70.000 naših navijača. Danas to nije bio slučaj, izgledalo je kao da igramo neko finale. Klub mora istražiti što se tačno dogodilo."

Barcelonin predsjednik Joan Laporta na istom je tragu: "Ono što se dogodilo na tribinama je sramota i ne smije se ponoviti. Nismo mogli pobijediti. Svi smo tužni i ljutiti zbog poraza, ali to se mora prihvatiti. Osjećam se posramljeno zbog toga što se dogodilo na tribinama. To je bilo ponižavajuće. Poduzet ćemo sve mjere povodom toga."

Uoči utakmice gradskim se ulicama šetalo 30.000 njemačkih navijača, koji su se kasnije smjestili na tribine stadiona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...