RASPLAMSAO SE SUKOB NA RELACIJI BANJA LUKA - BEOGRAD: Dodikov savjetnik žestoko napao bliskog saradnika Aleksandra Vučića

Ovaj napad Dodikovog savjetnika na čovjeka izuzetno bliskog Aleksandru Vučiću može se smatrati novom epizodom tinjajućeg sukoba na relaciji Dodik-Vučić.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 8

"Beogradski marketinški stručnjak i priučeni analitičar Nebojša Krstić objavama na svom Twitter nalogu podlo i naivno pokušava da optuži srpskog člana Presjedništva BiH Milorada Dodika da navodno hoće da Srbiju posvađa sa Njemačkom, dok su njemu i njegovim prijateljima iz Beograda bliski sarajevski Avaz i beogradska televizija sa bijeljinskom adresom BNTV jedva dočekali da objave tu brljotinu od izjave", rekao je Srni savjetnik člana Predsjedništva Milorada Dodika Pero Simić

"Svojom objavom da je 'Dodik prvo odbacivanjem Christiana Schmidta pokušao da Srbiju posvađa sa Njemačkom, a sada nedoličnim komentarima na račun Gabriela Escobara pokušava da joj oteža odbranu Kosova', jasno je da bi Krstić, bivši propali muzičar, i savjetnik Borisa Tadića, pa onda i samozvani politički analitičar i enormno plaćeni lobista, finansijski jako izdašnog gazde koga u Srbiji svi poznaju, teško mogao da dobije validnu potvrdu da je normalan, dok na Twitter postavlja ovakve objave", rekao je Simić.

"Kao čovjek koji godinama radi kao savjetnik Milorada Dodika daću odgovor dobro plaćenom lobisti Krstiću - da je za razliku od njega Milorad Dodik itekako normalan, a da radi za Republiku Srpsku i srpski narod. Samo nenormalan čovjek može napisati to što je napisao Krstić, a objaviti njemu i njegovima blizak sarajevski Avaz koji je posljednje dvije godine od takvih kao što je Krstić dobio sponzorisani zadatak da blati Dodika", istakao je Simić.

On je rekao da "taj Krstićev podli i naivni pokušaj da Dodika optuži da navodno pokušava Srbiju posvađati sa Njemačkom jer zaboga ne priznaje nelegitimnog Nijemca Christiana Schmidta koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, te da otežava Srbiji navodnu odbranu Kosova 'komentarima na račun Eskobara' nije ništa drugo nego naivna glupost i pokušaj podvale lobističkog centra kome Krstić pripada i koji ga sponzoriše".

"Dodik nikad Srbiji ništa nije otežavao niti je pravio probleme, ali jeste do kraja uvijek otvoreno i bez ikakvih kalkulacija branio interese srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske. Na kraju, po onoj narodnoj izreci poručio bih Krstiću da 'pas laje a karavan prolazi'. Dodik i njegov karavan koji brani Srbe i Republiku Srpsku i Srbiju ide dalje u nove pobjede", poručio je Simić Krstiću.

Podsjećamo, Nebojša Krstić, bivši rock muzičar i savjetnik u kabinetu Borisa Tadića, gaji izuzetno dobre odnose sa predsjednikom Srbije i liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem i važi za čovjeka koji lobistički djeluje u njegovoj službi. Ovaj napad Dodikovog savjetnika na čovjeka izuzetno bliskog Aleksandru Vučiću može se smatrati novom epizodom tinjajućeg sukoba na relaciji Dodik-Vučić, o čemu se u Srbiji i u RS-u sve glasnije govori, a o čemu je "Slobodna Bosna" već ranije izvještavala

Zanimljivo da ovaj sukob dolazi baš u danu kada Dodik treba da posjeti srbijansku prijestolnicu i sastane se sa predsjednikom Srbije, nakon što je to učinio visoki predstavnik Christian Schmidt. 

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...