PREMIJER CRNE GORE ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: "Srbija pokušala da ucijeni Crnu Goru zbog Otvorenog Balkana, Vučić voli sve da kontroliše"

„Mi smo pokrenuli jednu inicijativu koja je izazvala paniku u Srbiji zbog toga što se centar zbivanja sa Srbije premješta na Bugarsku. Znate dobro da je prvo pravilo marketinga da ako izgubite tržište, vi se na to tržište teže vraćate“, kazao je Krivokapić.

  • Regija

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 0

Zvanična Srbija pokušala je da ucijeni Crnu Goru da li će nam obezbijediti osnovne životne namirnice u zavisnosti od toga hoćemo li biti dio Open Balkana ili nećemo, kazao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić. Naglasio je da Open Balkan nije dobar za Crnu Goru.

„Moć je čudo, kad se osjećate moćnim onda mislite da možete i drugima da postavljate uslove“, rekao je Krivokapić u intervjuu RTCG odgovarajući na pitanje da li je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trenutnu krizu koristio u političke svrhe.

„Mi smo pokrenuli jednu inicijativu koja je izazvala paniku u Srbiji zbog toga što se centar zbivanja sa Srbije premješta na Bugarsku. Znate dobro da je prvo pravilo marketinga da ako izgubite tržište, vi se na to tržište teže vraćate“, kazao je Krivokapić.

„Vlada ako i bude formirana, sve konce držaće DPS“

Govoreći o krizi vlasti u Crnoj Gori i projektu manjinske vlade  ocijenio je da se "radi o demokratskoj krizi i političkoj korupciji kojom bi se i tužilaštvo trebalo baviti, jer je izborna volja građana drastično promijenjena".

Naveo je da ta priča traje dva i po mjeseca i da "nikako da se završi do kraja".

"Radi se o jednoj demokratskoj krizi, jer je izborna volja građana od 30. avgusta 2020. drastično promijenjena. Druga karakteristika ovog procesa je da imate potpisan memorandum ali ni on sada nije više mjera povezivanja, već određene stranke koje diktiraju uticaj, a to je SDP u ovom trenutku. Ako i bude formirana manjinska Vlada sve konce u rukama držat će DPS", kazao je Krivokapić.

"Za nepotpisivanje Temeljnog ugovora krivi politički subjekti, analitičari i dio episkopa"

Premijer je kazao i da se ne osjeća krivim što Temeljni ugovor sa SPC nije potpisan.

"Ko je kriv neka se prepozna, to su politički subjekti, analitičari i deo episkopa. Ja sam izgleda nedostojan da potpišem taj ugovor, a Dritan Abazović je za taj posao bolji. Što se tiče predsjednika Srbije Aleksandra Vučića on voli sve da kontroliše, ali ovoga puta to nije bilo pod njegovom kontrolom, pa sam iz tamošnjih medija dobijao razne etikete, između ostalog, da sam izdajnik srpskog naroda i SPC", rekao je Krivokapić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...