FORUM ZA BEZBJEDNOST I DEMOKRATIJU TRAŽI: "U Vladi Srbije da budu samo stranke koje su osudile rusku agresiju"

Iz FBD-a su naveli da su to one stranke koje su osudile “osvjedočeno rusko podrivanje perspektiva i procesa pune integracije Srbije i regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju”.

  • Regija

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 0

Nevladina organizacija Forum za bezbjednost i demokratiju (FBD) ocijenila je danas da u novoj Vladi Srbije treba da budu predstavnici samo onih stranaka koje su kako se navodi, jasno i nedvosmisleno osudile rusku agresiju na Ukrajinu.

Iz FBD-a su naveli da su to one stranke koje su osudile “osvjedočeno rusko podrivanje perspektiva i procesa pune integracije Srbije i regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju”.

Apelovali su na stranke i koalicije koje se zalažu za euro-atlantske integracije da podrže formiranje Vlade koja bi u trenutnim geo-političkim prilikama bila “voljna i sposobna da nastavi te procese”.

“Posebnu odgovornost u tome vidimo na manjinskim strankama i u spremnosti Srpske napredne stranke da oslanjanjem na njih održi i nastavi započeti pregovarački proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji“,  piše u saopštenju.

Ocjenjuje se da je od “izuzetne važnosti” da predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić i prije formiranja nove vlade “hrabro inicira sve neophodne korake koji bi bili nedvosmislena potvrda odlučnosti da Srbija neće odustati od svog Evropskog puta”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...