NOVA PROVOKACIJA U REŽIJI MANJEG ENTITETA: Na granici s Hrvatskom postavljena zastava RS iznad zastave Bosne i Hercegovine

Da li ovaj incident krši ovu odredbu treba ostaviti nadležnim da procijene, no sa sigurnošću možemo ustvrditi da se radi o još jednoj provokaciji u vremenu velikih političkih turbulencija u zemlji.

  • Vijesti

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 10

Na prijelazu Bosanska Gradiška, na granici sa Hrvatskom postavljena velika zastava entiteta RS iznad državne zastave Bosne i Hercegovine.

Zastava je tu postavljena prije nekoliko dana, a kako se može vidjeti na fotografijama, nekoliko puta je veća od državne.

Kako je došlo do ovog incidenta još nije poznato, ali je sigurno prije svega, odgovornost Granične policije BiH, piše Klix.ba.

Podsjećamo, u martu 2016. godine Vijeće ministara BiH zadužilo je sve bh. institucije da poduzmu mjere radi otklanjanja uočenih nedostataka ili nepravilnosti pri isticanju zastava BiH na institucijama, graničnim prijelazima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Tada je naglašeno da na graničnom prijelazu ne može stajati samo tabla s nazivom nekog od bh. entiteta ili zastava entiteta, a da nisu postavljene tabla i zastava Bosne i Hercegovine.

Da li ovaj incident krši ovu odredbu treba ostaviti nadležnim da procijene, no sa sigurnošću možemo ustvrditi da se radi o još jednoj provokaciji u vremenu velikih političkih turbulencija u zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...