ATP TURNIR U BEOGRADU: Najbolji bh. teniser izbacio iskusnog Francuza i došao na korak od glavnog žrijeba

Do glavnog žrijeba turnira u Beogradu našem teniseru će posljednja prepreka biti pobjednik duela Thiago Monteiro – Giulio Zappieri.

  • Sport

  • 17. Apr. 2022  17. Apr. 2022

  • 0

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (ATP: 142.) pobijedio je iskusnog francuskog igrača Gillesa Simona (ATP: 154.) u kvalifikacijama za ATP turnir u Beogradu i to nakon preokreta rezultatom 2:1 u setovima (3:6, 7:5, 6:2).

Francuz je na početku prvog seta napravio dva breaka i poveo sa 4:0, a Džumhur je uspio samo jednom do kraja seta oduzeti servis protivniku i to je bilo sve. S tim u vezi prvi set je završio rezultatom 6:3 za ovog veterana.

U drugom setu je Džumhur bio taj koji je odmah napravio dva breaka i došao do velike prednosti, no Simon se vratio i poravnao na 5:5. Ipak, naš najbolji teniser pravi novi break i nakon toga dobrom igrom na svoj servis dolazi do poravnanja u setovima.

U trećem odlučujućem setu Džumhur nije imao nikakvih problema i u ovom dijelu igre dva puta je oduzeo servis 37-godišnjem Francuzu, te je dobio treći set sa 6:2, odnosno u konačnici je došao do pobjede.

Do glavnog žrijeba turnira u Beogradu našem teniseru će posljednja prepreka biti pobjednik duela Thiago Monteiro – Giulio Zappieri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...