PREDSJEDNIK GO SDP-a BANJA LUKA ALEKSANDAR VUKOVIĆ: "MUP RS-a nije vjerska i stranačka institucija, osim Dodika moraju čuvati sve građane"

"MUP-u Republike Srpske je bolje da se povuče iz Bakinaca i spriječi januarski scenario maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuva donji veš Milorada Dodika!", poručio je Vuković.

  • Politika

  • 18. Apr. 2022  18. Apr. 2022

  • 0

Imajući u vidu da SNSD u cilju odbrane predsjednika Milorada Dodika i opstanka na vlasti sprema "boračke" proteste predsjednik Gradske organizacije SDP Banja Luka Aleksandar Vuković se obratio MUP-u RS-a pozivajući ih da ne brinu samo o političarima, već i svim građanima RS-a. Vuković je naime zabrinut da bi stranački motivisani protesti mogli dovesti do ponovnog ugrožavanja sigurnosti povratnika u RS-u.

"MUP-u Republike Srpske je bolje da se povuče iz Bakinaca i spriječi januarski scenario maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuva donji veš Milorada Dodika!", poručio je Vuković.

Ovakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari "od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela". Prema Vukovićevom mišljenju oklopna vozila MUP-a RS-a ne smiju biti samo u funkciji jedne stranke, moraju čuvati sve građane u ovom entitetu, ali vjerski simboli na njima bacaju sumnju u to. Njegov stav je da slika sveca na oklopnim vozilima MUP-a RS-a svrstava u vjersku policiju, a što je samo nastavak započetog na paradi 9. januara kada su njihovi pripadnici skandirali "za krst, za slavu" i "Srba kao lista nema više komunista".

"Vrijeme je da ta institucija izađe iz okvira vjerske policije, te počne da se ponaša kao policija svih građana Republike Srpske. Milorad Dodik odlazi, ali bruka i sramota ostaju zauvijek!", rekao je Vuković, prenosi nap.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...