ISPRAVKA: Google Maps nije napravio nikakve promjene na satelitskim scnimcima iz Rusije

NAPOMENA: Portal "Raskrinkavanje.ba" utvrdio da je netačna informacija koju smo prenijeli u ovom tekstu kako je Google Maps otvorio pristup zamračenim ruskim vojnim i strateškim objektima. Platforma Google Maps je ovu informaciju, koju smo prenijeli sa suspendiranog Twitter profila @ArmedForcesUkr, zvanično demantovala. Portparolka Googlea Genevieve Park rekla je: "Nismo napravili nikakve promjene zamagljenja na našim satelitskim snimcima u Rusiji." Također, navedeni Twitter nalog zvanično ne pripada Oružanim snagama Ukrajine. Naime, nalog nije bio verifikovan, a ostaje nejasno da li je nalog zaista pripadao Oružanim snagama Ukrajine.

  • Svijet

  • 18. Apr. 2022  25. Apr. 2022

  • 1

Ukrajinske oružane snage objavile su na Twitteru da je Google Maps otvorio pristup ruskim vojnim i strateškim objektima. Prije su bili zamračeni. No, Google je demantovao ovu vijest.

"Sada svako može vidjeti razne ruske lansere, mine interkontinentalnih balističkih projektila, zapovjedna mjesta i tajna odlagališta s razlučivosti od oko 0.5 metara po pikselu", stoji u netačnoj objavi. 

Opširnije možete pročitati u analizi ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...