SDP, NiP i NAŠA STRANKA: Ime zajedničkog kandidata trojke objavit ćemo uskoro, ne nasjedajte na špekulacije

Moramo priznati da su njihovi strahovi opravdani. Pregovori idu u dobrom pravcu i javnost će blagovremeno saznati ime i prezime kandidata. Odluka o kandidatu će biti donesena u rokovima predviđenim zakonom. Pregovaramo oči u oči, a ne putem medija. Pregovori, ali i kandidat kojeg izaberemo samo tako mogu imati kredibilitet, saopćeno je iz ovih stranaka.

  • Politika

  • 19. Apr. 2022  19. Apr. 2022

  • 0

Posljednjih dana vladajuće stranke iskazuju neviđenu paniku i nervozu u vezi s mogućnosti da “trojka” sa drugim relevantnim strankama istakne zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH. 

"Moramo priznati da su njihovi strahovi opravdani. Pregovori idu u dobrom pravcu i javnost će blagovremeno saznati ime i prezime kandidata. Odluka o kandidatu će biti donesena u rokovima predviđenim zakonom. Pregovaramo oči u oči, a ne putem medija. Pregovori, ali i kandidat kojeg izaberemo samo tako mogu imati kredibilitet", saopćeno je iz ovih stranaka.

"Svi učesnici pregovora su ozbiljni ljudi, duboko svjesni političkog trenutka u kojem se nalaze i vlastite odgovornosti za budućnost Bosne i Hercegovine, koja uveliko zavisi i od toga ko će je predstavljati. Sigurno neće dopustiti sebi luksuz improvizacije i špekulacije. Mi biramo kandidata za građane ove zemlje i izabrat ćemo onoga za kojeg procijenimo da će imati najveću njihovu podršku. Svi kandidati koji su pristali da se o njima pregovara su visoko moralne ličnosti, s građanskom vizijom Bosne i Hercegovine.

Nije nebitno da su također inicirani razgovori sa većim brojem drugih političkih subjekata u Bosni i Hercegovini na ovu temu. Cilj tih razgovora je pridobiti široku podršku za pobjedničkog kandidata. U tom smislu, već je ostvaren načelni dogovor sa više partnerskih subjekata širom zemlje.

Ističemo da je državotvorni opozicioni blok koji obuhvaća subjekte iz svih krajeva države čvrst, stabilan, jedinstven i fokusiran na izbornu pobjedu.

Orkestrirani pokušaji uspaničene vlasti da destabilizuje i diskredituje opozicijski blok, vođeni po istom obrascu kao i uoči izbora 2018. godine, uz pojačan intenzitet, neće uroditi plodom. SDP BiH, NiP i Naša stranka, uz naše partnere iz cijele zemlje, nastaviti će da vode dijalog koji će dovesti do blagovremenog isticanja imena kandidata za Predsjedništvo BiH i njegove izborne pobjede. Bez obzira iz koje stranke trojke dolazio ili bio nestranački i Naša stranka i SDP i Narod i pravda stajat će iza njega svim svojim raspoloživim resursima."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...