JADRANKA KOSOR O POMILOVANJU OBAVJEŠTAJACA: "Opasni presedan je kad ministri pod istragama i dalje vode državu"

HDZ kaže da bi bio presedan ako bi predsjednik Milanović pomilovao Mustača i Perkovića, a Kosor navodi da je opasni presedan kada ministri koji su pod istragom i dalje vode državu.

  • Regija

  • 20. Apr. 2022  20. Apr. 2022

  • 0

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor komentirala je zahtjev za pomilovanjem obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Naime, HDZ kaže da bi bio presedan ako bi predsjednik Milanović pomilovao Mustača i Perkovića, a Kosor navodi da je opasni presedan kada ministri koji su pod istragom i dalje vode državu.

“Ovi što i jutros govore o ‘opasnom presedanu’ i da Gotovina nije smio potpisati pismo, ne govore da je opasni presedan kad ministri pod istragama i dalje vode državu. A Gotovina nije njih podržao nego akt milosti za osuđene, zar ne?”, poručila je Kosor na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...