INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA O OSLOBAĐANJU DRAGANA VIKIĆA: "Nikada nije trebao ni biti optužen"

"Vikić, bosanskohercegovački heroj, nikad nije ni trebao biti optužen. BiH dobro zna istinu, pravda je zadovoljena. Dragan Vikić jedan od simbola odbrane Sarajeva i BiH danas je pobijedio u još jednoj važnoj bitki", kažu iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

  • Vijesti

  • 21. Apr. 2022  21. Apr. 2022

  • 0

Sud BiH u prvostepenoj presudi oslobodio je Dragana Vikića, ratnog komandanta Specijalne jedinice MUP RBiH, optužbi za ratni zločin u Velikom parku u Sarajevu.

"Vikić, bosanskohercegovački heroj, nikad nije ni trebao biti optužen! BiH dobro zna istinu, pravda je zadovoljena. Dragan Vikić jedan od simbola odbrane Sarajeva i BiH danas je pobijedio u još jednoj važnoj bitki", kažu iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Dodaju da su u Institutu jako zadovoljni ovom presudom, jer je istina o Draganu Vikiću dokazana.

"Pravda je zadovoljena. Tako je još jednom potvrđena pravedna borba za slobodu države BiH protiv agresora", poručuju iz IGK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...