IVO JOSIPOVIĆ ODBIO POZIV ANTIFAŠISTA: "S obzirom na to da Vlada, a i cijela vladajuća koalicija tolerira rastuću ustašofiliju, na skupovima veličaju NDH..."

"(...) da predstavnici vlade na skupovima veličaju NDH, da u brojnim mjestima ulice i dalje nose imena ustaša, da se sustavno provodi povijesni revizionizam i da se očito ne želi donijeti zakon kojim bi se zabranilo i kažnjavalo korištenje simbola ustaštva i NDH te njihovo veličanje, komemoraciju smatram licemjernom farsom i ruganjem žrtvama ustaškog zločinačkog režima."

  • Regija

  • 21. Apr. 2022  21. Apr. 2022

  • 0

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović odbio je danas poziv Saveza antifašističkih boraca za učestvovanje na službenoj komemoraciji u Jasenovcu.

Njegovo obrazloženje prenosimo u cijelosti:

“Hvala Savezu antifašističkih boraca i antifašista na pozivu za sudjelovanje na komemoraciji u Jasenovcu. Nažalost, poziv ne mogu prihvatiti. Naime, vidim da je, zapravo, organizator ili suorganizator (skriveni) Vlada RH te da u organizaciji sudjeluju zastupnici u Saboru koji su dio vladajuće koalicije.

S obzirom na to da Vlada, a i cijela vladajuća koalicija, tolerira rastuću ustašofiliju, da predstavnici vlade na skupovima veličaju NDH, da u brojnim mjestima ulice i dalje nose imena ustaša, da se sustavno provodi povijesni revizionizam i da se očito ne želi donijeti zakon kojim bi se zabranilo i kažnjavalo korištenje simbola ustaštva i NDH te njihovo veličanje, komemoraciju smatram licemjernom farsom i ruganjem žrtvama ustaškog zločinačkog režima.

Znam, u Jasenovcu će biti puno ljudi koji iskreno zastupaju antifašizam. Upućujem im ispriku što neću biti s njima u Jasenovcu. Ali s onima koji će na komemoraciji 'liti suze', a poslije nje nastaviti tolerirati, neki čak i poticati ustašofiliju, naprosto ne mogu biti u Jasenovcu. Iskreno, žao mi je da se SABA prihvatila biti suorganizator takvog skupa.”

Hvala Savezu antifašističkih boraca i antifašista na pozivu za sudjelovanje na komemoraciji u Jasenovcu. Na žalost,...

Objavljuje Ivo JosipovićČetvrtak, 21. travnja 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...