MEHMEDOVIĆ O IZJAVAMA ZORANA MILANOVIĆA: "Vukovarske i bosanske žrtve se okreću u grobu"

"Niko tako nije lukavo rekao Hrvatskoj da su je Genšer, Bush i Vatikan 'huškali' na Srbiju", rekao je Mehmedović.

  • Politika

  • 22. Apr. 2022  22. Apr. 2022

  • 0

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, oglasio se na svom Facebook profilu povodom izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Mehmedović kaže kako je Milanović ruski igrač i da njegove posljednje izjave to dokazuju.

"Vukovarske i bosanske žrtve se okreću u grobu zbog Milanovića. Niko tako nije lukavo rekao Hrvatskoj da su je Genšer, Bush i Vatikan 'huškali' na Srbiju", rekao je Mehmedović.

Ističe kako Milanović u svojim izjavama ne priča o Ukrajincima, nego o Hrvatima i Bosancima koji su branili nezavisnost svojih država od agresije.

"Ne govori Milanović o Ukrajincima, već o Hrvatima, o Bosancima,... onima koji su krenuli u borbu za odbranu nezavisnosti nakon agresije moćne JNA i Jugoslavije. Prema Milanoviću, i Hrvatsku i Bosnu je neko huškao... Pa to ni Šešelj ne bi tako rekao", ističe on.

Milanovićeve sadašnje izjave je Mehmedović stavio u kontekst dešavanja u Hrvatskoj na početku rata.

"Milanović kao da je zapravo rekao 1991: Neko će morati sutra položiti račune, ko je odgovoran za ovoliko smrti u Hrvatskoj. Jesu li krivi Hrvati ili oni koji su ih huškali na to? Svaki dan 'super, hajmo naprijed, napadaj'. Pao je Vukovar, pala je Škabrnja...", zaključuje Mehmedović.

Podsjećamo, Milanović je izjavio kako će neko morati položiti račune zbog ovoliko smrti u Ukrajini. Hrvatski predsjednik se pitao da li su za to "krivi Ukrajinci ili oni koji su ih nahuškali na to".

Milanović je ruski igrač, ovo je krunski dokaz za to Vukovarske i bosanske žrtve se okreću u grobu zbog Milanovića....

Objavljuje Šemsudin MehmedovićČetvrtak, 21. travnja 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...