TURSKA ZATVORILA NEBO ZA RUSKE AVIONE KOJI LETE ZA SIRIJU, ČAVOŠOGLU PORUČIO: "Imali su dozvolu do aprila"

"Zatvorili smo zračni prostor za ruske vojne avione, pa čak i civilne avione koji lete za Siriju", kaže Mevlut Čavušoglu.

  • Svijet

  • 23. Apr. 2022  23. Apr. 2022

  • 0

"Turska je zatvorila nebo za ruske vojne i civilne avione koji lete za Siriju", izjavio je ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

"Zatvorili smo zračni prostor za ruske vojne avione, pa čak i civilne avione koji lete za Siriju. Dali smo dozvolu na tri mjeseca. Imali su dozvolu do aprila", rekao je ministar, a prenosi list "Sabah".

Prema njegovim riječima, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je o tome obavijestio Vladimira Putina, nakon čega su "letovi prestali", prenosi Telegraf.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...