'NE BOJIM SE PUTINA'; ZELENSKI GRMIO: "Vratit ćemo sve u jednom dahu, sve te okupirane teritorije!"

Rekao je: “Sve što Rusi probiju, mi ćemo vratiti, Ovo nije pitanje 20 do 30 godina…"

  • Svijet

  • 23. Apr. 2022  23. Apr. 2022

  • 1

Ukrajinski predsjednik Volodmir Zelenski održao je konferenciju za novinare u stanici podzemne željeznice.

Upitan želi li još uvijek sastanak s Vladimirom Putinom i misli li da bi sastanak bio koristan, Zelenski kaže:

Od samog početka inzistirao sam na pregovorima s čelnikom Ruske Federacije jer smatram da sastanci preko posrednika neće dati željeni učinak. Ovaj rat može zaustaviti onaj ko ga je započeo”, rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik također je pozvao na sastanak s Putinom kako bi se okončao rat, rekavši kako se ‘ne boji sastati s njim’ ako bi to značilo postizanje mirovnog sporazuma između dva naroda.

‘Vratit ćemo sve u jednom dahu’

Od Zelenskog je zatraženo da podijeli svoju ocjenu planova Moskve da zauzme regiju Donbas na istoku Ukrajine.

Rekao je: “Sve što Rusi probiju, mi ćemo vratiti, Ovo nije pitanje 20 do 30 godina… ovo će biti pitanje da imamo oružje. Vratit ćemo sve u jednom dahu, sve te okupirane teritorije.”

Ukrajina će godinama biti u stanju vojne pripravnosti poput Izraela

Zelenski je upitan je li ukrajinski narod spreman živjeti u stanju vojne spremnosti godinama poput Izraela. Ukrajinski predsjednik je odgovorio: "Mi ćemo biti takva zemlja, takva smo zemlja već postali, mi smo zemlja koja zna da ćemo morati braniti svoju zemlju. Vjerujem da ćemo, kada pobijedimo, imati najjaču vojsku, a što se tiče sigurnosnih garancija, bit ćemo jedna od najjačih zemalja u Evropi".

Blinken stiže u Kijev

Zelenski će se u nedjelju sastati s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom koji dolazi u Kijev. Posjeta, koji će uključivati ​​i američkog ministra odbrane Lloyda Austina, bit će prvo službeno putovanje dužnosnika američke vlade otkako je Rusija započela svoju invaziju u februaru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...