"ULJE U CRNOJ GORI 1,80 EURA": Nebojša Vukanović prozvao Dodikov režim što nema ROBNE REZERVE koje bi obuzdale divljanje cijena

Tako litra ulja u Crnoj Gori košta 1,85 eura, ili oko 3,60 maraka, dakle 2,50 maraka manje nego u Srpskoj i BiH.

  • Ekonomija

  • 23. Apr. 2022  24. Apr. 2022

  • 1

"Iz dana u dan mijenjaju se cijene osnovnih životnih namirnica u Republici Srpskoj i BiH, posebno su u nebo otišle cijene osnovnih životnih namirnica, ulja, brašna, šećera… Cijena litre ulja u posljednja dva mjeseca povećana je više od 100%, sa 2,70 KM na 6 maraka, dok je vreća brašna od 25 kilograma povećana sa 22 na 40 maraka", piše političar Nebojša Vukanović na svom blogu.

Iako Republika Srpska ima mnogo više obradivih površina i mnogo bolje uslove za proizvodnju hrane od Crne Gore, cijene hrane preko granice su značajno niže. Tako litra ulja u Crnoj Gori košta 1,85 eura, ili oko 3,60 maraka, dakle 2,50 maraka manje nego u Srpskoj i BiH. Cijena ulja koju objavljujem je od juče, a slično je da brašnom i drugim osnovnim životnim namirnicama, koja su takođe značajno jeftinije.

Jedan od razloga je što Republika Srpska nema Robne rezerve i zalihe hrane, čijim bi plasiranjem obuzdali divljanje cijena, kao i u činjenici da Srpska, zbog pogrešne politike, ne koristi mogućnosti i plodno zemljište da proizvede dovoljno hrane za domaće potrebe i izvoz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...