A NIJE NA BALKANU: S parkirališta se kradu potpuno novi automobili, lopovi najviše „cijene“ Volkswagenove modele…

Traženi su Volkswageni, a traženi su i njihovi dijelovi na crnom tržištu.

  • Auto

  • 25. Apr. 2022  25. Apr. 2022

  • 0

Automobilska marka iz Wolfsburga omiljena je meta kradljivaca.

No Volkswageni nestaju i s parkirališta kompanije u fabrici u Wolfsburgu. Potpuno novi Volkswageni, bez registracije, spremni za isporuku. Od 2016. do 2018. godine s parkirališta fabrike u Wolfsburgu izgubilo se 70 Volkswagena. Ukupna vrijednost tih automobila je tri miliona eura.

Sud u Wolfsburgu osudio je na dvije godine i osam mjeseci zatvora bugarskog vozača (32), koji je s kamionom za prijevoz automobila ušao 2018. godine u krug fabrike, natovario tri Golfa i pet Tiguana te je jednostavno prošao portu i izašao u bijeli svijet. Vozači kamiona ukrcavaju nove automobile samostalno, a Bugarin je bio upoznat s procedurom kako ući na parkiralište.

Na izlasku je pokazao stari popis tereta, koji niko nije ozbiljno provjeravao. No Nijemci su na kraju ipak uhvatili lopova.

Nekoliko dana nakon krađe, u Bugarskoj (grad Pernik) je registrirano sedam spornih Volkswagena, a lopov je za sebe zadržao jedan Golf. Ubrzo je i u fabrici utvrđen manjak, a pregledom sigurnosnih kamera utvrđen je i identitet kradljivca. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...