EMIR SULJAGIĆ TVRDI: "Tadić i Kajganić sprečavaju Memorijalni centar i porodice žrtava da dođu u posjed predmeta pronađenih u masovnim grobnicama"

On je na svom Twitter nalogu napisao: "Po naredbi načelnika Općine Bratunac Srđana Rankića započela asanacija Poljoprivrednog magacina u Kravici gdje je 13. jula 1995. ubijeno 1.300 civila, muškaraca i dječaka iz enklave Srebrenica. Ovo je još uvijek mjesto zločina dok Tužilaštvo BiH ne kaže drugačije.

  • Vijesti

  • 25. Apr. 2022  25. Apr. 2022

  • 1

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić optužio je čelne ljude Tužilaštva Bosne i Hercegovine za opstruiranje pravde. 

On je na svom Twitter nalogu napisao: 

"Po naredbi načelnika Općine Bratunac Srđana Rankića započela asanacija Poljoprivrednog magacina u Kravici gdje je 13. jula 1995. ubijeno 1.300 civila, muškaraca i dječaka iz enklave Srebrenica. 

Ovo je još uvijek mjesto zločina dok Tužilaštvo BiH ne kaže drugačije.

Gordana Tadić i Milanko Kajganić godinama sprečavaju Memorijalni centar Srebrenica  i porodice žrtava da dođu u posjed predmeta pronađenih u masovnim grobnicama, tobože zato što su predmet istrage. 

Predmeti za to vrijeme propadaju, dok srpske vlasti istočnoj Bosni uništavaju stratišta", objavio je Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...