NAKON TEŠKE BOLESTI: U 41. godini preminuo poznati hrvatski teniski trener, otac četvero djece...

Bio je trener mnogim teniskačima, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović...

  • Sport

  • 26. Apr. 2022  26. Apr. 2022

  • 0

Tužna vijest pogodila je hrvatski tenis, nakon teške bolesti u 41. godini preminuo je trener Kristijan Schneider. Iza sebe ostavlja suprugu i četvero djece. 

"Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti", saopćili su iz Hrvatskog teniskog saveza.

Bolovao je od raka želuca, koji mu je otkriven tokom Australian Opena prošle godine. Osjetio je jake bolove u trbuhu pa završio u melburnškoj bolnici, a u Hrvatskoj je hitno dvaput operiran.

Bio je trener mnogim teniseirma kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović...

"Nažalost, Kikijev život se ugasio prerano. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Obitelji ovim putem izražavamo najdublju sućut", stoji u objavi HTS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...