ZUKAN HELEZ TVRDI: "SDA džaba lije krokodilske suze i licemjerno poziva HDZ da ne stavlja u proceduru njihov prijedlog Izbornog zakona"

"Tipičan primjer licemjerstva vrhuške SDA kada prodaju krupan državni interes za par fotelja porodično-stranačke klijentele", poručuje potpredsjednik SDP-a.

  • Politika

  • 26. Apr. 2022  26. Apr. 2022

  • 1

Potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez smatra kako je SDA "vrlo licemjerna" po pitanju današnje hitne sjednice Doma naroda Parlamenta BiH.

Podsjetimo, predstavnici SDA saopćili su kako ova stranka smatra da nisu stvoreni uslovi za razmatranje i usvajanje izbornog zakona čiji je predlagač HDZ. Između ostalog, iz SDA su naveli kako je prijedlog HDZ-a neprihvatljiv u cjelosti i to iz nekoliko razloga.

"Upravo čitam saopštenje SDA oko Izbornog zakona BIH, koji u Dom naroda upućuje HDZ. Naprosto ne mogu da vjerujem da je to saopštenje one iste SDA koja je rukama svojih izabranih zvaničnika upravo omogućila glasajući za četvrtog delegata SNSD i četvrtog delegata HDZ da ove dvije secesionističke stranke imaju kontrolu nad Domom naroda Parlamenta BiH", kaže Helez.

Kaže da sad iz SDA "džaba liju krokodilske suze i licemjerno pozivaju HDZ da ne stavlja u proceduru njihov prijedlog Izbornog zakona".

"Tipičan primjer licemjerstva vrhuške SDA kada prodaju krupan državni interes za par fotelja porodično-stranačke klijentele",  poručuje potpredsjednik SDP-a.

Napomena: Ukoliko u HDZ-u računaju na podršku SNSD-ovih delegata, a koju će dobiti, onda će prijedlog izmjena Izbornog zakona u Domu naroda proći jer će imati entitetsku i opću većinu, a prijedlog onda ide u Predstavnički dom.

"Sva sreća pa taj nakaradni zakon mora doći i na Predstavnički dom Parlamenta BiH gdje ima određena grupacija opozicionih zastupnika koji će to zaustaviti i još jednom spasiti državu Bosnu i Hercegovinu od novih podjela", zaključio je Helez, prenosi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...