JEZIVI SNIMCI ŠOKIRALI CRNOGORSKU JAVNOST: Na Cetinju izveden svetosavski ritual "krvi i tla", u organizaciji udruženja mladih SS "Vasilije Kačavenda"...

U komentarima videosnimka koji se širi društvenim mrežama, građani su se zapitali “ko provocira usred Cetinja”, a pozvali su i policiju i SDT da reaguju.

  • Jeste li znali

  • 27. Apr. 2022  27. Apr. 2022

  • 5

Crnogorska javnost nedavno je ostala šokirana nakon ogavnog snimka na kome se vidi grupa sljedbenika Svetosavskog kulta krvi i tla, poznatog kao svetosavska sekta (SS) koja se vodi pod akronimom SPC, kako u Vladičinoj bašti na Cetinju pjeva uglas ritualnu velikoserBsku bajalicu “Veseli se, srpski rode”.

U komentarima videosnimka koji se širi društvenim mrežama, građani su se zapitali “ko provocira usred Cetinja”, a pozvali su i policiju i SDT da reaguju.

Portal Aktuelno je otkrio da se zaista radi o ritualu ”krvi i tla” u izvođenju sljedbenika svetosavske sekte, ali su izvori kazali da nema mjesta panici.

”U pitanju je drevni svetosavski ritual ‘provokacije ugroženosti’ koji se zasniva na tome da obredom i najgnusnijim svetosavskim pojalicama provocirate ljude. Zatim ako izazovu reakciju, pripadnici SS tvrde da su napadnuti i danima ponavljaju kako su srBstvo i pravoslavlje ugroženi”, navode izvori.

Ponovili su da nema mjesta panici, jer nije u pitanju najčuvaniji svetosavski ritual ”Nož, žica…”, koji funkiconeri SS izvode pred, nadaleko čuvene ratnohuškačke podvige kojima su nekad bili skloni.

Ističu da ovo nije prvi put da pripadnici mračnjačke SS zloupotrebljavaju djecu u svrhu širenja otrovne propagande.

Kako se saznaje iz krugova bliskih kosmetskim podvižnicima, u ritualu su učestvovali pripadnici udruženja mladih SS – ”Vasilije Kačavenda”, uz takozvane ”monahinje” iz, kako su kazali očevici, stradalničkog reda – ”Ratko Mladić”.

Naravno, riječ je o podrugljivom komentaru crnogorskog portala.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...