BOSNALIJEK IDE DALJE: Nadzorni odbor kompanije na čelu sa Nedimom Rizvanovićem upisan u registar emitenata Komisije za vrijednosne papire FBiH

Kompanija Bosnalijek, sa ovim sastavom Uprave, u proteklih sedam godina pozicionirana je kao jedan od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji te je postala prepoznatljiv farmaceutski proizvođač i značajan partner multinacionalnih farmaceutskih kompanija iz Francuske, SAD-a, Njemačke i drugih država.

  • Društvo

  • 27. Apr. 2022  27. Apr. 2022

  • 0

Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine je, rješenjem od 14. aprila 2022. godine, u registar emitenata izvršila upis Nadzornog odbora Bosnalijeka u sazivu Nedim Rizvanović, predsjednik Nadzornog odbora te Bernadin Alagić, Vedad Tuzović, Madžid Avdagić i Samir Telibečirović u svojstvu članova Nadzornog odbora.

Ovim je potvrđen kontinuitet rada Nadzornog odbora i Uprave društva u sastavu Nedim Uzunović, Mirela Spahić i Adnan Hadžić koji ostaju potpuno posvećeni razvoju kompanije i otvaranju novih tržišnih prilika te jačanju pozicije na postojećim tržištima, a u interesu svih dioničara.

Kompanija Bosnalijek, sa ovim sastavom Uprave, u proteklih sedam godina pozicionirana je kao jedan od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji te je postala prepoznatljiv farmaceutski proizvođač i značajan partner multinacionalnih farmaceutskih kompanija iz Francuske, SAD-a, Njemačke i drugih država.

U ovom periodu neki od brendova Bosnalijeka, kao što su Lysobact i Enterofuryl, postali su prepoznatljivi i na međunarodnom nivou te je kompanija postala globalni lider u proizvodnji molekule nifuroxazide i proizvoda na bazi lizozima.

Bosnalijek je u periodu od 2013. godine do danas utrostručio izvoz, uduplao prisustvo na domaćem tržištu, što je rezultiralo sa više od milijardu KM ukupnog prihoda i više od 100 miliona dobiti te svrstalo Bosnalijek u sami vrh uspješnih kompanija u BiH i regiji.

U ovom periodu razvijen je 81 novi proizvod te je Bosnalijekov proizvodni portfolio, koji uključuje lijekove na recept, bezreceptne lijekove, dodatke prehrani, medicinska sredstva, kozmetiku s posebnom namjenom i sredstva za dezinfekciju, dostigao ukupno 244 registrirana proizvoda bazirana na 132 molekule.

U ovom periodu otvorena su nova radna mjesta, investirano je više od 50 miliona KM u nove proizvodne pogone čime je proizvodni kapacitet povećan za pet puta, a samo za stipendiranje učenika i studenata iz BiH izdvojeno je više od million maraka te isto toliko u različite dobrotvorne svrhe i pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva.

Ponosni smo na ono što danas predstavlja Bosnalijek, kako u BiH tako i u svijetu i učinit ćemo sve da zajedno sa našim cijenjenim uposlenicima i dalje koračamo putem uspjeha. Potpuno smo sigurni da svi naši dioničari, partneri, korisnici proizvoda, ali i ukupno društvo mogu biti sa pravom ponosni na jaku domaću farmaceutsku kompaniju, kao jednu od rijetkih proizvodnih kompanija u BiH koja iz godine u godinu ostvaruje sve veći uspjeh i unapređuje ugled BiH u svijetu”, saopćeno je iz Uprave Bosnalijeka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...