JEZIVA MISTERIJA: Porijeklo tajanstvenog predmeta i danas je tema stručnjaka, dok jedni misle da ga je načinila priroda, drugi ga povezuju s vanzemaljskim silama...

"Slobodna Bosna" nastavlja serijal iz historije.

  • Jeste li znali

  • 28. Apr. 2022  28. Apr. 2022

  • 0

Naša današnja priča vraća nas u davnu prošlost, u vrijeme senzacionalnog otkrića oko kojeg naučnici i danas imaju podijeljena mišljenja.

Naime, iza naziva “sfere iz Klerksdorpa” krije se jedna od najvećih arheoloških zagonetki. Riječ je o tri milijarde godina starim predmetima od pirita, sferičnog oblika, otkopanim na području južnoafričkog grada Klerksdorpa.

Geolozi koji su ih pronašli zaključili su da su, uprkos neobično pravilnom obliku i paralelnim urezima sa strane, rezultat prirodnih procesa, ali nisu mogli precizirati kojih. Alternativni istraživači vjeruju, pak, da su ih mogli proizvesti samo inteligentna, tehnološki neshvatljivo napredna bića.

Drugim riječima, pripisuju im vanzemaljsko porijeklo.

Bilo kako bilo, porijeklo tajanstvenih sfera do danas je obavijeno velom tajni.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...