"SLOBODNA BOSNA" SAZNAJE: Građanske stranke prvi put imat će tri kandidata na oktobarskim izborima, uz Komšića i Bećirovića uskoro će kandidaturu objaviti...

Prema saznanjima „Slobodne Bosne“ građanske stranke konačno će naprave iskorak na narednim izborima.

  • Politika

  • 29. Apr. 2022  29. Apr. 2022

  • 10

Potpuno su jasne dvije stvari, prva da Željko Komšić ide sa kandidaturom jednog kandidata građanske opcije, druga je da će cijela opozicija u FBiH stati iza kandidata SDP-a BiH Denisa Bećirovića, no kako „Slobodna Bosna“ saznaje uskoro će biti objavljena kandidatura i trećeg kandidata građanske opcije i to u entitetu Republika Srpska, gdje je uoči izbora formiran blok kroz Pokret za državu.

Kako neslužbeno saznajemo, radi se o potpredsjedniku SDP-a BiH Vojinu Mijatoviću, koji bi trebao biti kandidat za člana Predsjedništva u bh. entitetu Republika Srpska.

Već je sasvim jasno kako stranke PDA, Narod i pravda i Fuad Kasumović podržati kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

No prvi put od Daytona ljevica bi mogla imati tri kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Čini se da i između lidera SDP-a BiH Nermina Nikšića i lidera DF-a Željka Komšića nakon sastanka prošlog ponedjeljka pušu neki novi vjetrovi, a u prilog tome idu i informacije do kojih je došao naš portal.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...