KAKVA GREŠKA: Kriminalci su pod prijetnjom hladnim oružjem čovjeku ukrali automobil, no nisu daleko odmaknuli…

Za sve je kriva pogrešna procjena.

  • Auto

  • 01. Maj 2022  

  • 0

Poučna priča stiže iz Australije, a govori mnogo o ugroženosti ručnog mjenjača i prevlasti automatika. Jedan 30-godišnjak vraćao se kući u predgrađe Melbournea kada su ga napala dvojica kriminalaca. Zaprijetili su mu noževima i zatražili novčanik te ključeve auta.

Ručni mjenjač odlazi u povijest - Poslovni dnevnik

Sjeli su oni u njegov i20 i krenuli. No, nakon opasnog dijela u kojem je vozač ipak sačuvao živu glavu ide drugačija priča. Lopovi su se dali u bijeg, ali nisu daleko odmaknuli jer im se i20 ugasio nekoliko puta. Nakon nekoliko pokušaja da pobjegnu i gašenja motora, istrčali su iz vozila i pobjegli u nepoznatom smjeru.

Australci kažu da samo 12 posto mladih vozača uči voziti na ručnim mjenjačima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...