UKRAJINSKA VOJSKA NAPALA JE U SUBOTU TERENSKO KOMANDNO MJESTO RUSKE 2. ARMIJE: Glasine kruže da je još jedan Putinov general ubijen

Rusi još uvijek nisu potvrdili ovu tvrdnju.

  • Svijet

  • 01. Maj 2022  01. Maj 2022

  • 2

Rusija je izgubila još jednog generala u vojnoj operaciji Vladimira Putina u Ukrajini, prema najvišim ukrajinskim zvaničnicima, prenosi The Kyiv Post.

General-major Andrej Simonov ubijen je u blizini grada Izjuma u ​​oblasti Harkov, koji je trenutno okupiran od ruskih snaga, saopćile su ukrajinske vlasti.

Rusi još uvijek nisu potvrdili ovu tvrdnju.

Ukrajinska vojska napala je u subotu terensko komandno mjesto ruske 2. armije, pogodivši više od 30 ruskih oklopnih vozila, uključujući tenkove, navodi list.

"General je bio među 100 ruskih vojnika poginulih u napadu", rekao je Aleksij Arestovič, vojni savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, prenosi The Kyiv Post. Arestovič je rekao da su dobro pozicionirani vojni izvori potvrdili smrt general-majora Simonova u intervjuu na YouTubeu, prenosi Mail Online.

"Simonov je bio viši komandant elektronskog ratovanja", rekao je savjetnik ukrajinske vlade Anton Geraščenko na svom Telegram nalogu. Njegova smrt bi ga učinila desetim ruskim generalom koji je umro u Ukrajini, prema podacima koje je naveo The Kyiv Post.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...