BRZOM INTERVENCIJOM IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Tuzlanski vatrogasci spasili djecu iz automobila pod vodom (VIDEO)

Na poziv stanara obližnje zgrade, nakon dvadesetak minuta su intervenisali vatrogasci

  • Hronika

  • 01. Maj 2022  01. Maj 2022

  • 0

Tokom današnjeg nevremena i poplave na južnoj saobraćajnici i raskrsnici kod Elektrodistribucije Tuzla, pod vodom na dijelu puta su ostala dva automobila, a u jednom se nalazila i porodica sa dvoje djece.

Na poziv stanara obližnje zgrade, nakon dvadesetak minuta su intervenisali vatrogasci, koji su čišćenjem odvoda pokušali smanjiti nivo vode, te vozilo u koje je u međuvremenu počela prodirati i voda, izvući iz formiranog “jezera”.

Drama je riješena kada se na licu mjesta pojavio poznati tuzlanski ljekar dr. Zijah Rifatbegović, čiji su članovi familije bili u autu i koji je zajedno sa vatrogascima, uplašene i uplakane djevojčice uspio evakuisati iz automobile, piše Tuzlainfo.ba.

Problem plavljenja ove lokacije je dugogodišnji problem koje gradske komunalne službe i gradska uprava očigledno nisu u stanju riješiti. Samo u u posljednjih nekoliko godina usljed poplava, na ovoj lokaciji je oštećeno na desetine automobila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...