SEMIR EFENDIĆ REAGOVAO NA ŠUTNJU IZ PREDSJEDNIŠTVA BiH: "Za koga i za koje ratove Srbija priprema vojsku?"

"Okružena NATO snagama i Evropskom unijom, Srbija nema nikakve šanse za bilo kakvo suprotstavljanje NATO-u", rekao je Efendić.

  • Politika

  • 01. Maj 2022  01. Maj 2022

  • 4

"'Ovim će se braniti i Srbi i Srbija'. poručio je Dodik sa skupa u Srbiji, čime je stavio do znanja da se Srbija ofanzivno naoružava, jer dijelovi srpskog naroda, kao i drugih naroda, žive u više zemalja. Dodik je prije slao i direktnije izjave, ali zbog straha od dodatnih sankcija i izolacije, ovaj put je to uradio u nešto drugačijoj formi. Kao član Predsjedništva BiH on je ujedno i član vrhovne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za čiju sigurnost treba da se brine po Ustavu i zakonu, a ne za sigurnost jednog naroda", navode iz Stranke za BiH.

Zabrinjavajuće je, kako navodi ta stranka, da nije bilo reakcija drugih članova Predsjedništva BiH, kao ni ministra odbrane BiH ili komadanta Oružanih snaga BiH koji bi građanima BiH morali objasniti šta znači ubrzano i veoma skupo naoružavanje Srbije, kao i kakav je odgovor naše države na ove okolnosti.

Postavlja se pitanje za koga i koje ratove Srbija priprema svoju vojsku i zvecka oružjem na sve češćim javnim vojnim vježbama. Okružena NATO snagama i Evropskom unijom, Srbija nema nikakve šanse za bilo kakvo suprotstavljanje NATO-u, a nakon posljednje agresije na BiH, rata u Hrvatskoj i na Kosovu, jasno je da vojska Srbije ima kapacitet i može ratovati jedino protiv nenaoružanih civila”, navodi se u saopćenju Stranke za BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...