HRVATSKI MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA: "Zabrinute evropske zemlje se naoružavaju u strahu od proširenja rata"

Davor Božinović, koji je u Borovu selu sudjelovao u obilježavanju pogibije 12 redarstvenika, nije na pitanje novinara htio komentirati sukob Banožića i Milanovića ali je napomenuo da “možda nismo u svakom trenutku svjesni koliko je ozbiljna situacija u kojoj živimo”.

  • Regija

  • 02. Maj 2022  

  • 1

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije želio u ponedjeljak govoriti o sukobima ministra odbrane Maria Banožića i predsjednika Zorana Milanovića, a ustvrdio je kako nije upućen u istragu protiv vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.

Božinović, koji je u Borovu selu sudjelovao u obilježavanju pogibije 12 redarstvenika, nije na pitanje novinara htio komentirati sukob Banožića i Milanovića ali je napomenuo da “možda nismo u svakom trenutku svjesni koliko je ozbiljna situacija u kojoj živimo”.

“Evropske zemlje se naoružavaju, zabrinute da bi se rat Rusije i Ukrajine mogao proširiti. Ovo je na međunarodnoj sceni daleko veći izazov nego ’90. i ’91. godina. Znam da Ministarstvo odbrane već neko vrijeme ima na dnevnom redu i izmjene Zakona o obrani”, kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...