SPECIJALNI RAZGOVORI O KOSOVU: Lajčak, Vučić i Kurti u srijedu kod Scholza u Berlinu

- Njemački kancelar Scholz pozvao je predsjednika Vučića i premijera Kurtija u specijalne bilateralne posjete Berlinu 4. maja.

  • Regija

  • 02. Maj 2022  

  • 0

Njemački kancelar Olaf Scholz primit će u srijedu u Berlinu specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, na dan kada će se sastati i s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem, a zatim i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.Povodom tih sastanaka, portparol EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Peter Stano potvrdio je da će Lajčak poslije sastanka sa Scholzom održati neformalni sastanak s Kurtijem i Vučićem.

- Njemački kancelar Scholz pozvao je predsjednika Vučića i premijera Kurtija u specijalne bilateralne posjete Berlinu 4. maja.

Na poziv kancelara Scholza, izaslanik Lajčak će također otputovati u Berlin da se sastane s kancelarom, a zatim će održati poseban neformalni sastanak i s Vučićem i Kurtijem - naveo je Stano, prenosi Beta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...