ŠOKANTNE TVRDNJE VUČIĆEVOG ZASTUPNIKA: "Wagner, ruske paravojne trupe, bile su na protestima u Srbiji..."

Prema njegovim riječima, interes je Srbije da se uvedu sankcije Rusiji.

  • Regija

  • 06. Maj 2022  06. Maj 2022

  • 1

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da su u demonstracijama u ljeto 2020. u Beogradu, "učestvovali i neki Rusi, pripadnici 'Wagnera'", navodeći da je "to činjenica, jer su ih hapsili".

On je za list Danas rekao da mu to govori da je „veliki broj diplomata u ruskoj ambasadi uključen u djelovanje protiv interesa Srbije“, kao i da „srbijanske službe o tome imaju podatke i lako bi bilo reagovati i po tom pitanju“.

Grupa „Wagner“, koja je privatna vojna kompanija, odnosno paravojna formacija, Europska unija je 13. decembra 2021. stavila na listu sankcija.

Prema Šormazovim riječima, interes je Srbije da se uvede sankcije Rusiji.

"Srbija mora da bude deo savremenog, slobodnog, demokratskog, tehnološkog naprednog euroatlanskog sveta. Sve ostalo je laž i obmana. Građani će razumeti", rekao je Šormaz, dodajući da se bira "između našeg mesta u Evropi i azijske despotije u kojoj dominira zaostalost i siromaštvo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...