SUSRET U VATIKANU: Glavni muftija Albanije tražio od pape podršku za nezavisnost Kosova

"Papa je pohvalio posebnu ulogu koju je odigrao poglavar Spahiju u promociji i širenju u Albaniji dokumenta potpisanog u Abu Dabiju o ljudskom bratstvu", navodi se u saopštenju Muslimanske zajednice Albanije.

  • Regija

  • 07. Maj 2022  07. Maj 2022

  • 0

Glavni muftija Albanije Bujar Spahiu otputovao je u posjetu Vatikanu gdje ga je primio papa Franjo, od kog je zatražio podršku za nezavisnost Kosova, javlja portal Kossev pozivajući se na prištinsku Gazetu Express.

U polučasovnom razgovoru govorilo se i o političkim temama, a Spahiju je tokom audijencije zatražio od pape Franje podršku države Vatikan za nezavisnost Kosova.

Ipak, glavna tema bila je mirna koegzistencija religija u Albaniji, kao i Dokument o ljudskom bratstvu koji su potpisali veliki imam Al Azhara, Ahmed Tajib i papa Franjo.

"Papa je pohvalio posebnu ulogu koju je odigrao poglavar Spahiju u promociji i širenju u Albaniji dokumenta potpisanog u Abu Dabiju o ljudskom bratstvu", navodi se u saopštenju Islamske zajednice Albanije, prenosi Gazeta Express.

Susret pape i poglavara Muslimanske zajednice Albanije prvi je te vrste od osnivanja Islamske zajednice Albanije. Uz Spahijua je, zajedno sa pratećom delegacijom, sve vrijeme bila otpravnica poslova Albanije u Vatikanu, Majljinda Dodaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...