IZNENADNI SASTANAK ŠAROVIĆ-NEŠIĆ: Evo o čemu su za kafanskim stolom pregovarali lideri SDS-a i DNS-a (FOTO)

U toj su kafani Bakir Izetbegović i Milorad Dodik dogovorali uslove u vezi sa kreditom MMF-a, odnosno sa podjelom novca iz tog kredita.

  • Politika

  • 07. Maj 2022  07. Maj 2022

  • 0

Zvanično i javno, lideri opozicionog SDS-a i DNS-a, Mirko Šarović i Nenad Nešić već odavno nisu sjeli za isti sto, nezvanično i daleko od TV kamera, razgovarali su danas, na terasi poznatog restorana u Ulici Draže Mihajlovića u Istočnom Sarajevu.

Srpskainfo otkriva i šta je bila glavna tema ovog razgovora.

Dvojica lidera opozicije sastala su se u restoranu “Knez” u Lukavici, lokalu koji drži bivši ministar u Vladi Republike Srpske i koji je omiljeno sastajalište političara iz Republike Srpske “na radu” u Sarajevu, piše Srpskainfo.

Počesto u ovaj ugostiteljski objekat znaju navratiti i ambasadori zapadnih zemalja, pa se špekuliše da su mnogi važni dogvori “pali” baš za kafanskim stolovima u ovom restoranu.

Kako otkriva izvor Srpskainfo Šarović je Nešića “pozvao na kafu”, kako bi nasamo i na miru porazgovarali o važnoj temi, vezanoj za predstojeće izbore u BiH.

"Ustvari, Šarović je otvoreno pitao Nešića, da li može da računa na njegovu podršku", kao kandidat za člana Predsjedništva BiH – navodi izvor Srpskainfo.

Prema izvorima Srpskainfo, sada je definitivno poznat raspored snaga, kada su u pitanju opozicioni kandidati za inokosne funkcije. Ipak, još se nije potpuno izbistrilo kako će se opredijeliti Nešić i njegov DNS.

Mnogo toga će zavisiti od ćaskanja na terasi “Kneza”.

Ovo nije prvi put da se u spomenutom ugostiteljskom objektu “odlučuje o sudbini nacije” i dogovaraju predizborni i postizborni dilovi.

U toj su kafani Bakir Izetbegović i Milorad Dodik dogovorali uslove u vezi sa kreditom MMF-a, odnosno sa podjelom novca iz tog kredita.

Takođe ovdje su se susretali i pojedini domaći političari sa uticajnim stranim diplomatama.

Uostalom, i vlasnik ovoj ugostitljskog objekta, Zoran Tešanović, ima iza sebe značajnu političku karijeru. Bio je jedan od osnivača PDP i ministar u Vladi Srpske, za mandata Mladena Ivanića.

Zbog kršenja Zakona o sukobu interesa, CIK je Tešanoviću zabranio kandidovanje na izborima u periodu od 2005. do 2009. godine.

alt

Ispostavilo se, međutim, da je ovaj sarajevski inženjer ipak skloniji biznisu, pa je danas Tešanović poznatiji kao ugostitelj, nego kao političar.

Naravno, i dalje se rado druži sa političarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...