PORUKA DENISA ZVIZDIĆA ZA DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM: "Historija potvrđuje da zlo i teror nikada ne mogu biti pobjednici"

"Danas je naša država na putu prema članstvu u Evropskoj uniji i nikome nećemo dozvoliti da nas skrene i pokoleba na tom putu", kaže Zvizdić.

  • Politika

  • 09. Maj 2022  09. Maj 2022

  • 1

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić čestitao je danas 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana.

Kako je napisao, historija potvrđuje da zlo i teror nikada ne mogu biti pobjednici i da dobro uvijek pobjeđuje, prije 77 godina pobijeđen je fašizam, a prije 27 godina hrabri patrioti Bosne i Hercegovine slomili su i pobijedili agresora na domovinu.

"Upravo na ovakvim pobjedama i idealima slobode, tolerancije, saradnje i zajedništva utemeljena je današnja moderna Evropa. Danas slavimo ovaj datum u suverenoj i nezavisnoj BiH. Danas je naša država na putu prema članstvu u Evropskoj uniji i nikome nećemo dozvoliti da nas skrene i pokoleba na tom putu. Zbog toga, naš cilj je da budemo dio zajedništva evropskih zemalja i da dijelimo temeljne vrijednosti Evropske unije", zaključio je Zvizdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...