HRVATSKI ZASTUPNIK BOJAN GLAVAŠEVIĆ: "Grlić Radman je stupidno neinformirani klaun, Orban nam nikada nije bio prijatelj"

Kazao je da izjave "klauna od ministra" govore o njegovoj "stupidnoj neinformiranosti" o historiji i odnosima Mađarske i Hrvatske.

  • Regija

  • 11. Maj 2022  11. Maj 2022

  • 3

Saborski zastupnik Bojan Glavašević se danas u ime Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka obrušio u slobodnom govoru na ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana zbog njegove izjave "brat uz brata, Mađar uz Hrvata".

Kazao je da izjave "klauna od ministra" govore o njegovoj "stupidnoj neinformiranosti" o historiji i odnosima Mađarske i Hrvatske.

"Viktor Orban nikada nije vodio ni prijateljsku ni bratsku politiku prema Hrvatskoj, naprotiv, odbio je izručiti Hernadija, sustavno je uništavao i osiromašio Inu, a njegovi mokri snovi o hrvatskim zemljama nisu apsolutno ništa novo, čovjek ima kartu Velike Mađarske u uredu", ustvrdio je Glavašević.

"Pitanje je zašto Andrej Plenković šuti, a zašto Grlić Radman, kad već mora pričati, bulazni i ponavlja mađarsku propagandu? Zašto HDZ vodi mađaronsku politiku?" kazao je Glavašević i zaključio da takva "beskarakterna, autokolonijalna i sluganska politika" direktno šteti građanima Hrvatske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...