ZAKON O SPREČAVANJU SUKOBA INTERESA ZAPEO NA PRVOJ PREPRECI: Ustavnopravna komisija Doma naroda zaključila da...

Ovo je jedan od tri ključna zakona kojim bi se, kada budu usvojeni, Bosni i Hercegovini mogao dodijeliti kandidatski status u Evropskoj uniji.

  • Vijesti

  • 11. Maj 2022  11. Maj 2022

  • 1

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdila je na 26. sjednici usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom, ali nije prihvatila principe Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Ovo je jedan od tri ključna zakona kojim bi se, kada budu usvojeni, Bosni i Hercegovini mogao dodijeliti kandidatski status u Evropskoj uniji.

Na sjednici u drugom čitanju pored Zakona o sprečavanju sukoba interesao naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine kao i Zakon o javnim nabavkama.

Podsjetimo, na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupština BiH održane 9. marta, po hitnom postupku usvojen je Prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici Predrag Kojović, Denis Zvizdić, Nermin Nikšić, Jasmin Emrić, Damir Arnaut, Saša Magazinović, Aida Baručija, Nada Mladina, Zukan Helez i Mirjana Marinković – Lepić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...