RUSKI OLIGARH KAŽE DA FSB KRIJE VELIKU TAJNU: "Vladimir Putin je smrtno bolestan, boluje od..."

Portal New Lines sad je objavio da je došao do audiosnimke oligarha bliskog Kremlju koji kaže da je Putin "jako bolestan" te da ima "rak krvi" iako ne specificira tip karcinoma od kojeg navodno boluje ruski predsjednik.

  • Svijet

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 3

Već godinama se špekulira o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, a takvih špekulacija je sve više otkad je naredio invaziju na Ukrajinu.

Portal New Lines sad je objavio da je došao do audiosnimke oligarha bliskog Kremlju koji kaže da je Putin "jako bolestan" te da ima "rak krvi" iako ne specificira tip karcinoma od kojeg navodno boluje ruski predsjednik.

Oligarh tvrdi da je o tome u sjedište ruske sigurnosno-obavještajne agencije FSB (nasljednik sovjetskog KGB-a) poslan "strogo povjerljivi dokument", baš kao i svim regionalnim direktorima FSB-a.

Kristo Grozev, istraživač Bellingcata, ugledne stranice za forenziku i analizu obavještajnih podataka, rekao je: "U dokumentu se naređuje regionalnim direktorima da ne vjeruju glasinama o predsjednikovom zdravstvenom stanju."

"Dobili su instrukcije da djeluju protiv svih takvi glasina koje bi se mogle raširiti po lokalnim odjelima FSB-a. Prema izvoru iz jedne od regionalnih jedinica, koji je vidio dokument, ovakva naredba bez presedana imala je suprotan učinak jer sad većina časnika FSB-a vjeruje da Putin zaista boluje od ozbiljne bolesti", rekao je Grozev.

New Lines navodi nedavna zapažanja o promjenama fizičkog izgleda Vladimira Putina - od načina na koji hoda do izgleda lica, koje je podbuhlo, što bi moglo značiti da uzima lijekove.

Ashley Grossman, profesor endokrinologije s Oxforda, rekao je za New Lines: "Putin je uvijek izgledao kao da je u formi. No u zadnjih par godina njegovo lice i vrat izgledaju puno deblje. Takav izgled je kompatibilan s korištenjem steroida."

CNN podsjeća da takve tvrdnje ne mogu biti provjerene, što navodi i New Lines, te bi naprosto mogle značiti da oni u Rusiji koji žele svrgnuti Putina šire takve glasine kako bi uvjerili istomišljenike da je Putin ranjiv.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...