MUŽA ISJEKLA MOTORNOM PILOM, PA SKUHALA DIJELOVE TIJELA; ISPOVIJEST SINA DAMIRA: "Mama je voljela da gleda horor filmove"

"Ne znam zašto je moja majka to učinila. Stvarno sam još u šoku. Mnogo je voljela da gledala horore i filmove o neriješenim zločinima i ubistvima, bila je opsjednuta time. A često je ponavljala da je Srđan mnogo nervira", rekao je Damir.

  • Hronika

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 1

'Ušao sam u dnevnu sobu. Srđan je ležao mrtav u lokvi, bez noge. Krvi je bilo svuda, po zidovima, a na šporetu lonac u kojem su se kuhali odsječeni dijelovi tijela, vjerovatno da bi ih lakše odvojila od kostiju', govori Damir i dodaje da je Tereza imala namjeru da u plastične kese stavi odsječene dijelove raskomadanog Srđanovog tijela i da ih razbaca po kraju i tako prikrije zločin

Ne znam zašto je moja majka to učinila. Stvarno sam još u šoku. Mnogo je voljela da gledala horore i filmove o neriješenim zločinima i ubistvima, bila je opsjednuta time. A često je ponavljala da je Srđan mnogo nervira!

Ovo su riječi Damira Ljutića, osamnaestogodišnjeg sina iz prethodnog braka Tereze Perić (46), osumnjičene da je u utorak uveče nožem ubila supruga Srđana Perića (42), a onda ga testerom na struju isjekla, pa u loncu vrele vode skuhala odsječene dijelove tijela.

"Moja mlađa sestra Dunja je gledala masakr. Pozvala me je telefonom da dođem u Ulicu Duška Trifunovića, gdje je majka živjela u Srđanovoj porodičnoj kući. Sačekala me je ispred i ispričala šta je majka uradila, pa sam ja pozvao policiju", nastavlja Damir, ističući da ga je tek nakon njegovog upornog lupanja na vrata Tereza pustila u kuću, a da je uznemirena i prestravljena Dunja ostala u hodniku, pišu Novosti.

Čuo je, kaže, zvuk testere, onda se ona ugasila, jer je struja slaba, pošto se energijom snabdijevaju preko solarnog panela.

"Ušao sam u dnevnu sobu. Srđan je ležao mrtav u lokvi, bez noge. Krvi je bilo svuda, po zidovima, a na šporetu lonac u kojem su se kuhali odsječeni dijelovi tijela, vjerovatno da bi ih lakše odvojila od kostiju", govori Damir i dodaje da je Tereza imala namjeru da u plastične kese stavi odsječene dijelove raskomadanog Srđanovog tijela i da ih razbaca po kraju i tako prikrije zločin.

Kako kaže, kada je pitao majku zašto je to učinila, samo je rekla: "Mnogo me je nervirao Srđan".

Damir kaže i da je Tereza insistirala da on i sestra popiju po lijek za smirenje, ali je on to odbio, dok je Dunja poslušala majku.

Prema nezvaničnim informacijama, policija nije uspjela da sasluša Terezu Perić zbog njenog trenutnog stanja, a iz Tužilaštva su saopštili da je trebalo da od nje uzmu iskaz juče po podne. Navodno, još je u stanju šoka i nalazi se u šok-sobi zrenjaninske bolnice, odakle će, po svemu sudeći, biti prebačena u zatvorsku bolnicu u Pančevu ili Sremskoj Mitrovici.

Srđanova sestra Jelena Perić je objavila potresne poruke na svom fejsbuk profilu, ali medijima nije odgovarala.

"Dopisivao sam se juče sa Jeleninom kćerkom, napisao joj šta se dogodilo i rekao da mi je žao", kaže za Novosti Damir i dodaje da bi, ako ga puste, otišao da vidi svoju majku i popriča sa njom, za razliku od mlađe sestre, koja je rekla da Tereza za nju više ne postoji:

"Svi mi u kući volimo horore, opsjednuti smo tim nekim neriješenim slučajevima misterioznih ubistava, ali ja sam majci govorio: 'Nemoj slučajno da se zaneseš'. Posebno kada je bila ljuta na Srđana ili mog oca Miljaima, koga svi u okolini znaju po nadimku Zoki."

Prema priči Terezinog sina, njegova majka je bila ljubomorna. Kaže da je istina da je zapalila krevet na kojem je Srđan spavao, a jednom ga je prijavila zbog nasilja, pa je mjesec dana proveo u pritvoru.

Damirova sestra Dunja je ispričala ranije da je, iako je bila u drugoj sobi, uspjela da vidi Srđana dok je još bio živ. Navodno je sav krvav uspio Terezi da otme nož iz ruku, a onda joj je rekao: "Zovi Hitnu pomoć, molim te".

"Pozvao sam još sa ulice policiju i rekao im da je majka ubila očuha. Brzo su došli. Sa strahom i oprezno su ušli u kuću, ali majka se nije opirala hapšenju", priča Damir.

Komšija iz kuće prekoputa Perićeve, u Ulici Duška Trifunovića, ispričao je da je dan prije svirepog ubistva sa suprugom video Terezu i Srđana kako se grle i ljubakaju, a da je njegova supruga prokomentarisala: "Bože, šta im to treba, odrasli su ljudi".

"Ja sam na to dodao -  ljubav je to, ženo moja", kaže komšija i dodaje da se onda poslije takve ljubavi dogodi nezapamćen zločin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...