POSLIJE ŠVEDSKE I FINSKE JOŠ JEDNA ČLANICA EU ULAZI U NATO; VLASTI MALE DRŽAVE IZRAZILE ZABRINUTOST: "Treba nam zaštita..."

Kažu da je rano za razgovore.

  • Svijet

  • 14. Maj 2022  14. Maj 2022

  • 0

Predsjednik Kipra Nikos Anastasijades izjavio je danas da je prerano da se razmatra pitanje ulaska ove zemlje u NATO.

"Čak i da je to želja kiparske vlade, došlo bi do sukoba na polju proceduralnih pitanja, posebno u vezi sa prigovorom Turske", naveo je Anastasijades, objašnjavajući da je za članstvo u NATO-u potrebna jednoglasna saglasnost,  prenosi Sajprus mejl.

On je dodao da je Kipar mala država i da joj je potrebna zaštita, ali da ta zaštita treba da bude djelotvorna i da sve odluke budu odobrene od strane naroda. Govoreći o sankcijama EU Rusiji, on je naglasio da mjere koje predlaže EU moraju biti precizne i efikasne da bi ih Kipar podržao.

"Vlada Kipra je već izrazila neke zabrinutosti u vezi sa šestim paketom sankcija", saopćio je Anastasijades.

On je dodao da evropski partneri treba da uzmu u obzir utjecaj na države članice kako "ne bi uvele sankcije članicama EU, umjesto osvajaču", prenosi kiparski list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...