ZABORAVITE NA PUN GAS: Uskoro se njemačkim Autobahnom više neće moći voziti bez ograničenja, za sve je „krivo“…

Svi se slažu da posljednja odluka DVR-a ima veliku političku težinu te da je Vladi gotovo nemoguće ignorirati jasno definirani stav

  • Auto

  • 16. Maj 2022  

  • 0

Čini se da će zagovornici neograničene brzine na njemačkim autocestama uskoro posustati. Na velikim dijelovima Autobahna (oko 70 posto) još se vozi bez ograničenja, ali pritisci su sve veći.

Posljednje u nizu oglasilo se Njemačko vijeće za sigurnost prometa (DVR), koje ima važnu savjetodavnu funkciju i uključuje najvažnije aktere poput Njemačkog autokluba (ADAC), Udruge proizvođača automobila…

Svi se slažu da ova posljednja odluka ima veliku političku težinu i da je Vladi gotovo nemoguće ignorirati jasno definirani stav. DVR svoju odluku objašnjava brigom za sigurnost prometa, protočnošću prometa te ekološkim razlozima, manjom potrošnjom goriva i emisijom CO2.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...