"SVE ĆE SE RADIKALNO PROMIJENITI...": Rusija žestoko zaprijetila Švedskoj, Finskoj i SAD-u...

Ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov rekao je sinoć da rat u Ukrajini sve više uvlači Washington u sukob s Moskvom. Kaže da je situacija "vrlo opasna".

  • Svijet

  • 16. Maj 2022  

  • 1

Sergej Rjabkov, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova, obrušio se na Finsku i Švedsku zbog njihove odluke da uđu u NATO.

"Niko ne bi trebao imati iluzije da će Rusija jednostavno gledati i šutjeti i prihvatiti ulazak Švedske i Finske u NATO", rekao je dodavši da sigurnost u dvije zemlje "neće biti ojačana" tim potezom.

"Globalna situacija će se radikalno promijeniti nakon odluke Švedske", dodao je.

Ruski ambasador: Američko uvlačenje u sukob vrlo je opasno

Ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov rekao je sinoć da rat u Ukrajini sve više uvlači Washington u sukob s Moskvom. Kaže da je situacija "vrlo opasna".

"Današnja situacija je izuzetno, iznimno opasna. SAD se sve dublje uvlači u sukob s najnepredvidivijim posljedicama za odnose između dviju nuklearnih sila", rekao je Antonov na ruskoj televiziji.
 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...