AMERIČKI MILIJARDER IZAZVAO VELIKU POMUTNJU: Hoće li Elon Musk odustati od kupovine Twittera...

Dodao je da rukovodioci Twittera kažu kako imaju složenu metodologiju koju samo oni mogu da razumiju.

  • Ekonomija

  • 17. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 0

Američki preduzetnik i milijarder Elon Musk nagovijestio je da će možda tražiti nižu cijenu za kupovinu Twittera, ocijenivši da je moguće da na toj društvenoj mreži ima najmanje četiri puta više lažnih naloga nego što kompanija tvrdi.

“Ne možete platiti istu cijenu za nešto što je mnogo gore nego što su tvrdili”, rekao je on u ponedjeljak uvečer na konferenciji u Miamiju, javljaju agencije.

Musk, koji je u petak saopštio da je odložio ugovor o kupovini Twittera vrijedan 44 milijarde dolara dok ne dobije informacije o lažnim nalozima i neželjenoj pošti (spamovima), rekao je da sumnja da oni čine najmanje 20 posto korisnika u odnosu na zvaničnu procjenu Twittera od 5 posto, prenosi Reuters.

Na pitanje na konferenciji da li je izvodljiv ugovor o kupovini Twittera po drugačijoj cijeni, Musk je odgovorio: “Mislim da to nije isključeno. Što više pitanja postavljam, sve više raste moja zabrinutost“.

Dodao je da rukovodioci Twittera kažu kako imaju složenu metodologiju koju samo oni mogu da razumiju.

“Ne može to biti neka duboka misterija koja je, kao, kompleksnija od ljudske duše ili nečeg sličnog”, naveo je Musk.

Twitterove akcije su nastavile da tonu na trgovanju kasno popodne u ponedjeljak nakon Muskovih komentara. Akcije su pale za više od 8 procenata na 37,39 dolara, što je ispod nivoa na kojem su bile dan prije nego što je Musk otkrio početkom aprila da je kupio 9 posto udjela u toj kompaniji.

Njegove riječi su posijale sumnju da će nastaviti sa akvizicijom kompanije po dogovorenoj cijeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...