DUŠANKA MAJKIĆ PRONAŠLA "KRIVCA": „Lakrdija je što Denis Bećirović poteže to pitanje na sjednici Doma naroda, a ne pojavi se na zasjedanju…“

Sjednica Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamenta BiH zakazana je za ponedjeljak, a pred članovima su ponovo izmjene Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), koji podrazumijeva nižu stopu poreza od pet odsto na osnovne namirnice i lijekove.

  • Politika

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 5

Prethodna sjednica Komisije za finansije i budžet, na kojoj je bilo to zakonsko rješenje, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Zbog toga je sa dnevnog reda sjednice Doma naroda koja je održana u ponedjeljak skinut taj zakon, ali i svi ostali akti koje je trebalo da razmatra Komisija.

Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Dušanka Majkić (SNSD) rekla je da ne zna šta može očekivati od sjednice koja je zakazana za ponedjeljak.

- Ne znam šta da očekujem jer je ovo zemlja u kojoj se ni od koga ne može ništa očekivati. Lakrdija je što član Komisije za finansije i budžet Denis Bećirović poteže to pitanje na sjednici Doma naroda, a ne pojavi se na zasjedanju Komisije. Dobro zna da se ni o čemu ne može raspravljati ako to prethodno nije bilo na Komisiji. Sve je apsurdno -  kazala je “Glasu Srpske” Majkić.

Ona navodi da su na dnevnom redu zakazane sjednice Komisije za finansije i budžet svi akti o kojima je trebalo da vijećaju na prethodnom zasjedanju.

- Članovi treba da glasaju o amandmanima i zakonima. Ti akti zatim treba da se nađu na sjednici Doma naroda. Ništa ne može biti mimo tog redoslijeda - rekla je Majkić.

Izmjene Zakona o PDV-u koje podrazumijevaju stopu od pet posto na osnovne životne namirnice i lijekove i 22 posto na luksuznu robu predložio je SDS-ov poslanik u Parlamentu BiH Mirko Šarović. To zakonsko rješenje po hitnom postupku usvojio je Predstavnički dom Parlamenta BiH 9. marta. Isti taj zakon izglasan je i u Domu naroda u prvom čitanju 24. marta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...