MIJATOVIĆ POZIVA NA HITNO DJELOVANJE: „Čović blokira održavanje izbora svjestan da će katastrofalno izgubiti od Komšića, pozivam visokog predstavnika…“

S obzirom da Čović vrši blokadu preko blokade usvajanja odluke za finansiranje izbora, postoji vrlo jednostavno rješenje.

  • Mini market

  • 18. Maj 2022  

  • 3

Nakon posljednjih blokada od strane HDZ-a BiH oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

"Očekivano, Dragan Čović pokušava da blokira održavanje izbora svjestan da će katastrofalno izgubiti od Željka Komšića.

Sada je potpuno jasno da su svi u BiH za održavanje izbora u skladu sa zakonom, sem HDZ-a BiH.

S obzirom da Čović vrši blokadu preko blokade usvajanja odluke za finansiranje izbora, postoji vrlo jednostavno rješenje.

Pozivam entitetske premijere Viškovića i Novalića da pozajme novac CIK-a BiH za održavanje izbora, kao što smo imali slučaj 2007. godine kada smo isto uradili za prijevremene izbore za predsjednika Republike Srpske.

Takođe, pozivam Visokog predstavnika u BiH da sankcioniše sve koji blokiraju održavanje izbora, a CiK BiH da podnese krivične prijave protiv istih.

Bez puno filozofije i pompe, hajmo svako neka radi svoj posao, a oni koji krše Ustav i zakone da odgovaraju.

Idemo raditi, samo građanska BiH je izlaz iz ove ludačke košulje“, poručio je Mijatović.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...