TO MU NIJE TREBALO: Drastično kažnjen Rus koji je s oznakom Z na prsima stajao na postolju pored Ukrajinca...

Na prsa je nalijepio slovo Z, koje je simbol ruske invazije na Ukrajinu i koje se, između ostalog, može vidjeti i na ruskim tenkovima.

  • Šareni svijet

  • 18. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 1

Ruski gimnastičar Ivan Kuljak (20) dobio je jednogodišnju zabranu bavljenja sportom jer je istaknuo proratni simbol na dodjeli medalja, objavila je Međunarodna gimnastičarska federacija (FIG).

Morat će platiti i kaznu od 2500 švicarskih franaka. Federacija je ostavila mogućnost i da mu se kazna produlji na dodatnih šest mjeseci.

Kuljak je, podsjetimo, osvojio u martu ove godine bronzanu medalju na ručama na Svjetskom prvenstvu u Dohi, no zatim je na dodjeli medalja napravio potez koji je izazvao šok. Naime, na prsa je nalijepio slovo Z, koje je simbol ruske invazije na Ukrajinu i koje se, između ostalog, može vidjeti i na ruskim tenkovima.

Kuljaku je na SP-u bilo zabranjeno nastupiti pod ruskim obilježjima, ali on je tu zabranu "zaobišao" na ovaj način. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...