U NOĆI KAD SE "OASIS" RAZIŠAO: Evo za koliko je prodana crvena gitara razbijena 2009. godine (FOTO)

Noel Gallagher je bio posebno vezan uz ovaj instrument, s obzirom na to da je brojne tekstove i melodije skladao baš uz ovaj model Gibsona.

  • Show

  • 18. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 0

Ccrvena električna gitara Gibson iz 1960., koju je koristio Noel Gallagher, zvijezda i frontmen grupe Oasis, a koju je njegov brat Liam slomio 2009. nakon svađe prije jednog od nastupa u noći kad se bend razišao, prodana je utorak na aukciji u Parizu za 300 hiljada eura.

Mediji pišu da je Liam gitaru slomio iza pozornice, a muzički stručnjaci i aukcijska kuća ističu da je to bio jedan od kultnih trenutaka u historiji. Liam je crvenu Gibson gitaru razbio u naletu bijesa na festivalu u francuskoj prijestolnici 2009., malo prije nego što je bend trebao izaći na pozornicu.

alt

Kasnije ju je popravio jedan francuski proizvođač violina i gitara. 

Engleski pjevač, tekstopisac i muzičar je certifikatom potvrdio da je gitaru potrgao njegov brat. Noel Gallagher je bio posebno vezan uz ovaj instrument, s obzirom na to da je brojne tekstove i melodije skladao baš uz ovaj model Gibsona.

"Ova Gibsonica 355, serijski broj A34884 iz 1960, bila je gitara koju je Liam Gallagher razbio u Parizu 2009. u noći kada se raspala grupa Oasis. Bila je to moja omiljena gitara na kojoj sam skladao brojne pjesme”, napisao je Noel Gallagher u bilješci koja ide uz gitaru, navodi Hina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...