KONAKOVIĆ U PONOĆ OTKRIO SVE: Pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH su privedeni kraju, sutra će se obratiti javnosti…

Osigurana je široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi našeg kandidata, poručio je Konaković.

  • Politika

  • 20. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 4

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde oglasio se na društvenim mrežama.

Konaković je u svojoj ponoćnoj objavi otkrio nekoliko detalja s pregovora o podršci zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništvo BiH.

„Pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH u ime ujedinjenog opozicionog bloka su privedeni kraju.

Osigurana je široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi našeg kandidata.

Po prvi put, građanke i građani će imati priliku da izaberu člana državnog Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak.

Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu.

Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki.

Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka.

Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na press konferenciji u zgradi Parlamenta BiH sa početkom u 14 sati.

Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata, poručio je Konaković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...