RUSKO UPOZORENJE SLOVENIJI: "Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana poduzela ranije..."

Slovenske vlasti donijele su 5. aprila odluku o izjednačavanju broja zaposlenika ruskog diplomatskog veleposlanstva s brojem zaposlenika slovenskog veleposlanstva u Moskvi, dodaje TASS.

  • Regija

  • 20. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 1

Slovenskom diplomati u Moskvi jučer je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije uručilo notu u kojoj traži da smanje broj diplomatskog osoblja u Moskvi.

"Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana poduzela ranije, smanjenje osoblja ruske diplomatske misije, slovenskom je diplomatu dostavljena nota u kojoj se traži da se smanji broj diplomatskog osoblja slovenskog veleposlanstva u Moskvi na četiri osobe u roku od 10 dana", navode iz Ministarstva, prenosi ruski TASS.

"Na temelju principa reciprociteta donesena je i odluka o korekciji uvjeta rada slovenskog diplomatskog predstavništva s obzirom na situaciju u kojoj se našlo naše veleposlanstvo u Ljubljani", dodaju iz Ministarstva.

Ministarstvo je također napomenulo da su slovenskom diplomatu iznijeli nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, neutemeljenih pokušaja slovenskih vlasti da okrive Rusiju za ratne zločine u Ukrajini te zbog vojne pomoći koju je Slovenija pružila neonacističkom režimu u Kijevu.

Slovenske vlasti donijele su 5. aprila odluku o izjednačavanju broja zaposlenika ruskog diplomatskog veleposlanstva s brojem zaposlenika slovenskog veleposlanstva u Moskvi, dodaje TASS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...