NOVALIĆ POSTAO VIRALNI HIT OBJAŠNJAVAJUĆI ŠTA JE ELEKTRIČNI AUTOMOBIL: "Ima utičnicu da možete uključiti utikač" (VIDEO)

Novalić je detaljnije želio pojasniti šta zapravo znače ti električni automobili te dao svoju definiciju.

  • Vijesti

  • 20. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 5

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog resornog federalnog ministarstva usvojila odluku o davanju poticaja građanima za kupovinu električnih automobila. Riječ je o subvenciji od po 10.000 KM za električna i po 5.000 KM za hibridna električna "plug-in" i hibridna "full hybrid" vozila. Federalni premijer Fadil Novalić je upravo nastojao pojasniti te vrste automobila kako bi, kako je rekao, građanima bilo lakše da razumiju. Poseban fokus mu je bio električni automobil.

Novalić je jučer boravio u Stocu gdje je dogovorio saniranje štete nastale zbog nedavnog zemljotresa, zatim je komentarisao i izgradnju Koridora 5C. Nakon toga je na red došao i električni automobil.

Na pitanje novinara šta podrazumijeva ta odluka o subvenciji, Novalić je detaljnije želio pojasniti šta zapravo znače ti električni automobili te dao svoju definiciju:

“Da građani lakše razumiju. Tamo imate nazive – plug in, strogi hibrid, blagi hibrid, električni automobil. Ono auto koje ima utičnicu da možete uključiti utikač se subvencionira sa po 10.000 KM i 5.000 KM”, pojasnio je Novalić.

Podsjetimo i to da je jučer još jedna izjava premijera Novalića privukla veliku pažnju kada je komentarisao izgradnju Koridora 5C.

Naime, on je rekao da je zadovoljan tempom gradnje Koridora 5C te da misli da je manje važno da li će se on graditi za pet ili šest godina navodeći da je za sve projekte bitno obezbijediti izvore novca.

“Jer ništa se neće dogoditi ako se za to ne obezbijedi novac. Ostaje samo ova dionica od Bradine do Ovčara za 11 kilometara za koje nije osiguran novac”, rekao je, između ostalog, jučer Novalić, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...